About

TOOTJE Het leven in een uitvaartcentrum

‘Tootje Het leven in een uitvaartcentrum’ is het relaas van een buitenstaander die doordringt in de wereld van de uitvaart. Het is een boek over lijken met rode sokken, receptionistes met diepe decolletés en de geheimen van de aflegkelder.

Lieke Noorman wordt koffiedame in een rouwcentrum. Gaandeweg ontdekt ze de wondere wereld van de uitvaartbusiness: de onverstoorbare gastvrouwen, de doortastende afleggers, de geintrappende chauffeurs en de zoetgevooisde uitvaartleiders. Ze ontmoet nabestaanden in alle soorten en maten en ontdekt dat rouw vele vormen aanneemt.

Maar dit boek is meer dan een fascinerend kijkje achter de schermen. In de aula’s van het uitvaartcentrum waart één speciale dode rond. Zij duikt onverwacht op tussen de kisten, de collega’s en de nabestaanden en ontpopt zich als de eigenlijke hoofdpersoon van het boek.

_________________________________________________________________

Lieke Noorman werkte jarenlang als journalist voor onder andere Vrij Nederland, NRC/Handelsblad, Avenue en het Radio 1-Journaal. Over haar belevenissen in het Braziliaanse oerwoud schreef ze het boek ‘Ankerplaats Amazone’.

Uit de pers:

“Noorman heeft een trefzekere pen en staat graag stil bij betekenisvolle détails. Hoewel ze op gezette tijden vlijmscherp uit de hoek komt, ademt haar hele bundel liefde voor en mededogen met de Amazone-bewoners.”

De Morgen

“Het boek zit dicht op de mensen en geeft levendige vignetten van de alledaagse strijd om het bestaan in de voormalige groene hel.”

Leeuwarder Courant

“Met zo’n auteur in voorraad kan de reisliteratuur nog een hele poos mee.”

Standaard der Letteren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s